ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΑΦΟΡΝΤΣΑΪΑΡ ΤΕΡΙΕ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Θεωρείται ότι κατάγεται από διασταυρώσεις του Αγγλικού σκύλου Σταφορντσάιαρ Μπουλ Τεριέ με Τεριέ και Μπουλντόγκ. Η Αμερικανική Κυνολογική Λέσχη αναγνώρισε το Αμερικάνικο Τεριέ του Σταφορντσάιαρ σαν ξεχωριστή ράτσα το 1936 και από τότε έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Η ομοιότητά του με το διαβόητο Πιτ Μπουλ δεν το έχει βοηθήσει να γίνει περισσότερο δημοφιλές.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Είναι ένα κοντό και δυνατό σκυλί που το ύψος του κυμαίνεται από 43 μέχρι 48 εκ. και το βάρος του από 18 μέχρι 25 κιλά. Έχει μετρίου μεγέθους κεφάλι, με δυνατά σαγόνια. Τα σκούρα μάτια είναι στρογγυλά και σε απόσταση μεταξύ τους. Τα αυτιά του μπορεί να είναι κομμένα και η ουρά είναι κοντή. Το τρίχωμα είναι κοντό, γυαλιστερό και πυκνό σε όλα τα χρώματα.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Είναι ήσυχο και πιστό σκυλί και γίνεται καλός φύλακας.. Είναι δυνατό, γεμάτο ενέργεια σκυλί και παρουσιάζει τάσεις επιθετικότητας, γι' αυτό χρειάζεται να κοινωνικοποιηθεί. Εκπαιδεύεται σε καθήκοντα σωματοφύλακα. Είναι ανεξάρτητο σκυλί και χρειάζεται εκπαίδευση. Χρειάζεται εκπαίδευση με υπομονή και επιμονή. Μπορεί να κοιμάται εκτός σπιτιού. Χρειάζεται μέτρια ποσότητα τροφής αλλά έχει ανάγκη αρκετής καθημερινής άσκησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου