ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ

ΣΤΟΡΙΚΟ: Οι μετανάστες που πήγαν στην Αμερική από την Αγγλία έφεραν μαζί τους και το Μπουλντόγκ με σκοπό να εργαστεί στα αγροκτήματα, να κυνηγά, να σκοτώνει τα βλαβερά ζώα και για να στοιχηματίζουν στις κυνομαχίες αφού και στην Αγγλία το χρησιμοποιούσαν στα αγροκτήματα για να προσέχει τα ζώα και το αγροτόσπιτο και για το αιματηρό άθλημα της μάχης με τον ταύρο. Στην Αγγλία οι εκτροφείς δημιούργησαν, με επιλεκτική αναπαραγωγή, το μικρόσωμο και με πιο καλό χαρακτήρα Αγγλικό Μπουλντόγκ έτσι το Αμερικανικό Μπουλντόγκ έγινε το μεγαλύτερο και επιθετικότερο σκυλί από τα δύο.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ανήκει στις μεγαλόσωμες ράτσες αφού το ύψος του κυμαίνεται από 50 μέχρι 71 εκ. και το βάρος του είναι από 27 μέχρι 54 κιλά. Έχει μεγάλο κεφάλι με μεγάλο τετράγωνο κρανίο και ο χοντρός λαιμός και οι ώμοι έχουν τεράστια μυική δύναμη. Το κοντό, γυαλιστερό και σκληρό τρίχωμά του είναι άσπρο ή άσπρο με κηλίδες.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Είναι προικισμένο με μεγάλη σωματική δύναμη και αυτό τον κάνει πολύ καλό σκύλο εργασίας. Είναι γενναίο, αποφασιστικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση σκυλί, βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή και είναι γνωστή η προστασία που ηρωικά προσφέρει στον ιδιοκτήτη. Είναι υπάκουο σκυλί αλλά ορισμένες φορές μπορεί να γίνει πεισματάρικο. Μπορεί να γίνει επιθετικό σε άλλα σκυλιά αλλά συνυπάρχει με ζώα (γάτες κλπ) που έχει μεγαλώσει μαζί τους. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους, πολύ φιλικό με την οικογένεια και τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά. Χρειάζεται έμπειρο ιδιοκτήτη και δεν είναι ιδανικό σκυλί για διαμέρισμα εκτός αν βγαίνει καθημερινή βόλτα που συνδυάζεται με έντονη άσκηση. Δεν χρειάζεται συχνό βούρτσισμα ή κάποια ιδιαίτερη φροντίδα στον καλλωπισμό του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου