ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Αν και λέγεται Αυστραλιανό το ποιμενικό αυτό σκυλί έχει αναπτυχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η καταγωγή του είναι πολύ παλιά και αρκετοί πιστεύουν ότι πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη (Ισπανία και Γαλλία). Οι κτηνοτρόφοι που πήγαν στην Αυστραλία πήραν μαζί τους ένα μικρό μέρος της ράτσας και χρησιμοποίησαν τον Αυστραλιανό Ποιμενικό για να φυλάει και να προστατεύει τα κοπάδια τους. Ένα μέρος επέστρεψε πάλι στις ΗΠΑ και εκεί συνεχίστηκε η εξέλιξη της ράτσας αλλά επειδή είχε έρθει από την Αυστραλία πήρε αυτό το όνομα. Στην αρχή το χρησιμοποιούσαν σαν σκυλί φύλαξης και προστασίας κοπαδιών σήμερα θεωρείται από τους καλούς φύλακες και είναι αρκετά δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το Αυστραλιανό Τσοπανόσκυλο ανήκει στα μετρίου μεγέθους σκυλιά αφού το ύψος του κυμαίνεται από 46 μέχρι 58 εκ. και το βάρος του από 16 μέχρι 32 κιλά. Το κεφάλι είναι μεγάλο και γεμάτο και καταλήγει σε μακριά, γεμάτη και αμβλεία μουσούδα. Τα μάτια είναι αμυγδαλωτά και έχουν διάφορα χρώματα, μπορεί να παρουσιάσει και διαφορετικό χρώμα σε κάθε μάτι. Τα μεσαίου μεγέθους αυτιά είναι τριγωνικά, πεσμένα και ξεκινούν από ψηλά. Έχει δυνατό λαιμό. Η ουρά είναι κοντή. Το τρίχωμα είναι κοντό στο κεφάλι, τα αυτιά και στα πόδια ενώ στο υπόλοιπο σώμα είναι μετρίου μήκους, είναι αδιάβροχο και μπορεί να είναι ίσιο ή κυματιστό. Μπορεί να είναι μονόχρωμο, δίχρωμο, τρίχρωμο με ή χωρίς σημάδια, δηλαδή το κάθε σκυλί μπορεί να έχει διαφορετικό χρωματισμό.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Είναι ένα σκυλί δυνατό, ευκίνητο, έξυπνο, ζωηρό, ευγενικό και αγαπά ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. Είναι ανεξάρτητο γι’ αυτό δεν εκπαιδεύεται εύκολα. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα. Μπορεί να κοιμάται έξω από το σπίτι, έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής και όπως όλα τα σκυλιά εργασίας έτσι και ο αυστραλιανός ποιμενικός είναι γεμάτο ενέργεια, γι’ αυτό χρειάζεται αρκετή άσκηση και να απασχολείται με διάφορες εργασίες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου