ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΤΕΡΡΙΕ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Το Αυστραλιανό Τεριέ κατάγεται από διάφορες διασταυρώσεις αγγλικών Τεριέ που είχαν φέρει μαζί τους στην Αυστραλία οι Βρετανοί άποικοι. Υπάρχουν στοιχεία ότι κυρίαρχο ρόλο στις διασταυρώσεις έπαιξαν το Γιορκσάιαρ Τεριέ, το Ντάντι Ντίνμοντ και το Κερν Τεριέ. Επειδή όμως, στην αρχή, δεν υπήρχε επιλεκτική αναπαραγωγή, τα πρώτα άτομα δεν είχαν σταθερά χαρακτηριστικά (ύψος, σχήμα, χρώμα). Στα τέλη του 19ου αι δημιουργήθηκε ο πρώτος σύλλογος εκτροφέων και σαν ράτσα αναγνωρίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1930. Είναι πολύ δημοφιλές σκυλί στην Αυστραλία, και έχει πολλούς φίλους, ειδικά, στην Ινδία και στην Αγγλία.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το Αυστραλιανό Τεριέ είναι ένα μικρόσωμο, μακρουλό σκυλί που το ύψος του είναι περίπου 25,5 εκ. και το βάρος του κυμαίνεται από 4 μέχρι 7 κιλά. Το κεφάλι του είναι μακρύ και στο επίπεδο κρανίο υπάρχει «λοφίο». Έχει δυνατή μουσούδα και τα ρουθούνια είναι μαύρα. Τα μάτια είναι μικρά, ζωηρά, σκούρα και σε απόσταση μεταξύ τους. Τα αυτιά βρίσκονται ψηλά, είναι μικρά, όρθια και μυτερά, χωρίς μακρύ τρίχωμα. Ο λαιμός είναι μακρύς και φέρει μακρύτριχο περιλαίμιο. Η ουρά είναι κοντή. Το εξωτερικό τρίχωμα είναι πυκνό, μακρύ, σκληρό και ίσιο ενώ το εσωτερικό είναι κοντό και μαλακό ενώ στη μουσούδα και στο κάτω μέρος των άκρων είναι κοντό. Το χρώμα είναι μπλε, σκούρο γκρι-μπλε, γκρι σε διάφορες διαβαθμίσεις μέχρι μαύρο, κόκκινο ή καφέ.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Είναι ένα έξυπνο, φιλικό, θαρραλέο, χαρούμενο, εργατικό και δραστήριο σκυλί. Δένεται με τον ιδιοκτήτη και αγαπά ιδιαίτερα τα παιδιά. Είναι πολύ καλός σύντροφος και χρησιμοποιείται ακόμη σαν φύλακας και σαν διώκτης τρωκτικών. Έχει προσαρμοστεί στη ζωή της πόλης, κοιμάται μέσα στο σπίτι και θέλει άνετους χώρους για να κινείται. Το τρίχωμά του θέλει τακτικό βούρτσισμα. Έχει ανάγκη αρκετής ποσότητας τροφής και η καθημερινή βόλτα να συνδυάζεται με αρκετή άσκηση για να εκτονώνεται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου