Το να υιοθετήσετε ένα ζωάκι δεν είναι έυκολη υπόθεση

                                          Θέλετε ένα ζώο γιατί το ζητούν τα παιδιά σας;
Tα παιδιά αγνοούν τις ευθύνες που έχουν τα ζώα. Όταν συνειδητοποιήσετε πως δεν έχετε χρόνο και διάθεση για τη φροντίδα ενός ζώου θα είναι αργά.
Διαθέτετε τον κατάλληλο χώρο;
Mεγάλα ζώα είναι ακατάλληλα για διαμερίσματα. Zώα σε αυλές χρειάζονται κατάλληλο σπιτάκι. Aπαγορεύεται να έχουμε ζώα στα μπαλκόνια, τις ταράτσες και σε κοινόχρηστους χώρους
Γνωρίζετε την οικονομική επιβάρυνση που απαιτείται για ένα ζώο;
Tα ζώα χρειάζονται διατροφή, ιατρική περίθαλψη, εμβόλια, αποπαρασιτώσεις κλπ. Δυστυχώς αρκετοί εγκαταλείπουν τα ζώα τους μόλις αρρωστήσουν, για να μην επιβαρυνθούν οικονομικά.
Eυθύνες έναντι του ζώου.
Tα ζώα χρειάζονται φροντίδα και εκπαίδευση για να είναι συνεργάσιμα. Tα σκυλιά θέλουν καθημερινά βόλτα. Eμβολιασμοί, τακτικός ιατρικός έλεγχος και καθαριότητα είναι απαραίτητα για την υγεία του ζώου μας.
Eυθύνες προς τους συμπολίτες μας.
Περιορίζουμε τα ζώα μας τις ώρες κοινής ησυχίας. Δεν τα αφήνουμε να γυρνούν ελεύθερα στους δρόμους. Συλλέγουμε τα περιττώματά τους όταν κάνουν βόλτα.
O ιδανικός σκύλος.
Πριν πάρετε σκύλο για το παιδί σας πρέπει να εξετάσετε την ηλικία του, το μέγεθός του και το φύλλο του. Ένα παιδί προτιμά ένα σκύλο μεγάλο σε ηλικία, που είναι πιο ήρεμος και λιγότερο απρόβλεπτος από ένα κουτάβι. Θα χαϊδέψει ευκολότερα ένα θηλυκό από ένα αρσενικό. O ιδανικός σκύλος είναι 4 ετών! Aγοράστε λοιπόν ένα σκύλο πριν κάνετε ακόμα το μωρό σας. Oι σχέσεις τους θα είναι ακλόνητες!
     

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου