Υγιεινό σπίτι για το σκύλο σας

IMG
Τα σκυλιά χρειάζονται τον προσωπικό τους χώρο και έχουν συγκεκριμένες προτιμήσεις: σε κάποια αρέσει να είναι έξω, άλλα προτιμούν να μένουν μέσα στο σπίτι, ορισμένα θέλουν μαλακό στρώμα και άλλα προ-τιμούν να κοιμούνται στο κρύο πάτωμα της κουζίνας ή στο γρασίδι. Η προσοχή στις συνήθειες του σκύλου σας Θα διευκολύνει τόσο εσάς όσο και το ζώο σας. Σε όποιο μέρος και αν βολεύεται ο σκύλος σας, διασφαλίστε πως Θα είναι το μέρος αυτό ασφαλές και υγιεινό.
Άνετο κρεβάτι για σκύλους Τα περισσότερα σκυλιά προτιμούν τα μαλακά, άνετα κρεβάτια για τον ύπνο. Ενα κρεβάτι με μαλακό στρώμα, με φανελένια ή βαμβακερή επένδυση που να πλένεται, είναι μια καλή επιλογή. Αποφύγετε τα κρεβάτια για σκύλους που κατασκευάζονται με καλαθοπλεκτική - πολλά σκυλιά δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να τα μασουλήσουν, και οι σκλήθρες είναι επικίνδυνες αν τις καταπιούν. Πλύνετε τακτικά το κάλυμμα του κρεβατιού με ένα ήπιο και άοσμο απορρυπαντικό και ξεπλύνετε καλά για να αποφύγετε τους ερεθισμούς στο δέρμα.
Πρόληψη θερμοπληξίας Σε περιόδους καύσωνα, φροντίστε ο σκύλος σας να έχει πρόσβαση σε σκιά, κάποιο στέγαστρο ή σπιτάκι ώστε να μπορεί να προστατευτεί από τον ήλιο. Επιπλέον, φροντίστε να υπάρχει άφθονο φρέσκο, δροσερό νερό, μέσα και έξω από το σπίτι.
Αποφύγετε την έκθεση σε τοξικά υλικά Για να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για το σκύλο σας, ελέγξτε το σπίτι, το γκαράζ και τον κήπο σας για επικίνδυνες ουσίες, όπως τα καθαριστικό για το
σπίτι και τον κήπο, τα εντομοκτόνα, οι μπογιές και τα διαλυτικά. Αποφύγετε τη χρήση χημικών λιπασμάτων και παρασιτοκτόνων στο γρασίδι και τον κήπο σας. Επιλέξτε φυσικές, χωρίς χημικά, εναλλακτικές λύσεις, που διατίθενται στα περισσότερα καταστήματα με είδη κηπουρικής. Αν σας χυθεί αναψυκτικό υγρό, φροντίστε να το καθαρίσετε αμέσως, γιατί τα σκυλιά το πίνουν αν τους δοθεί ευκαιρία. Προσοχή:
Τα αναψυκτικά είναι τοξικά και προκαλούν σοβαρές βλάβες στα νεφρά. Αν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας έχει πιει αντιψυκτικό, απευθυνθείτε αμέσως σε κτηνίατρο.
Αποφύγετε τις ταϊστρες Οι ταΐστρες είναι βολική λύση για όσους έχουν κατοικίδια, αλλά η χρήση τους κρύβει αρκετούς σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του σκύλου σας. Πρώτο, τα βακτήρια μολύνουν γρήγορα το φαγητό (μέσα σε λίγες ώρες). Δεύτερο, το φαγητό μπορεί να μολυνθεί από μύγες, κατσαρίδες και άλλους φορείς μολυσματικών ασθενειών. Τρίτο, πολλά σκυλιά τρώνε υπερβολικά και γίνονται υπέρβαρα. Το καλύτερο, αν είναι δυνατό, είναι να ταΐζετε το σκύλο σας συγκεκριμένη ποσότητα φρέσκιας τροφής μία ή δύο φορές τη μέρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου